top of page

Preguntes freqüents

 

Com que l'acupuntura és una branca de la medicina xinesa, molts pacients entren a la consulta amb força por o incredulitat. Però en finalitzar la sessió, si aconsegueixen passar aquesta por inicial, estan contents i la majoria alleujats amb el tractament d'acupuntura. Així que no tinguis por i pregunta qualsevol dubte que puguis tenir o parla amb pacients que s'hagin fet acupuntura abans a l'Institut Poal.

01

Em farà mal?

 

Aquesta és la pregunta més comuna que rebo i la resposta més senzilla que tinc per a ells. No. Tot i que tothom el relacioni amb agulles, no són les agulles que coneixem nosaltres, ja que són realment finíssimes. Prova de fer-te un petit pessic al braç. Aquest és el màxim dolor que se sent en inserir l'agulla, però una vegada posada només cal notar, I NO DOLER. És important perquè si la sensació del pessic persisteix, es treu l'agulla, doncs el tractament HA de ser SENSE DOLOR perquè tingui el màxim efecte. Poques vegades es pot sentir també una petita rampa en introduir l'agulla, però es passa al moment. Aquestes vegades els anomeno afortunats ja que vol dir que el meridià realment està afectat i hem donat al punt correcte per moure de nou l'energia.

02

Quan dura una sessió d'acupuntura?

 

L'agulla es deixa posada durant 20 minuts i després es treu. No, no te la emportaràs a casa de record ni tampoc sortiràs pel carrer disfressat de Frankenstein. Es treu i es llença en un contenidor especial mèdic. El que si et pots portar a casa algun dia és una mena de llavor que s'enganxa a l'orella, però per això hauràs d'investigar més a l'apartat d'auriculoteràpia!

03

Amb quina freqüència se solen fer les sessions?


Normalment són sessions setmanals quan és un dolor agut i més espaiat quan ja hi ha menys dolor.

 

04

Funciona?

 

Bé, lectors, us he de donar una notícia important. L'acupuntura no es tracta de creure o no creure. No és un efecte placebo que si creus funciona i si no creus no et farà res. Dependrà tant de l'acupuntor com del pacient. El pacient haurà de ser sincer per explicar totes les seves patologies i com les sent i l'acupuntor haurà de ser perspicaç per trobar quins meridians l'estan afectant i com hi ha d'actuar. A cada sessió es valorarà com se sent i si s'ha de canviar/afegir/treure algun punt.

Per als que encara no s'ho creguin, que es facin la pregunta següent Com pot una pràctica de més de 2000 anys i utilitzada a tot el món, ser placebo? Per a més informació, podeu consultar al lloc de lectura els apartats referents a l'acupuntura

bottom of page